Προκρίθηκε ο Ανδριακός στο Κύπελλο

Πέτυχε παλληκαρήσια νίκη επί του Πάγου με 2-1

 

Την πρόκριση στη Β’ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων εξασφάλισε ο Ανδριακός, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου επικράτησε 2-1 του Πάγου Σύρου στο Μπατσί και πλέον θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Α.Ε. Μυκόνου. Οι Ανδριώτες πέτυχαν μια δύσκολη όσο και παλληκαρήσια νίκη, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που πάλεψε το ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Ζαννάκης, ο οποίος σημείωσε με πέναλτι και τα δύο γκολ των νικητών.

Το παιχνίδι στο α’ ημίχρονο παίχτηκε περισσότερο στο κέντρο, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με 4-3-3, να ελέγχουν το ρυθμό και να έχουν μια καλή ευκαιρία με τον Βαγγέλη Ζαννάκη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής στο 11’ έπιασε συρτό σουτ, όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πάγου, Κώστας Συριανός.

Η επιθετική δραστηριότητα του Ανδριακού συνεχίστηκε και στο 18’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Τρόκα. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο Ζαννάκης ανοίγοντας το σκορ. Ο Πάγος, που μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα δεν είχε απειλήσει την εστία του Κρίτη καθώς εφάρμοζε το «σφιχτό» 3-5-2, προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 38’ κατάφερε να ισοφαρίσει με απευθείας χτύπημα φάουλ του Αργυρού.

 

Έπεσαν κορμιά

Στο β’ ημίχρονο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και έπεσαν κορμιά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ανδριακός μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι και στο 48’ έχασε διπλή ευκαιρία. Ο Σκανδάλης έπιασε ωραίο σουτ, όμως ο γκολκίπερ του Πάγου απογειώθηκε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του σώζοντας την ομάδα του. Στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Μήλα, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60’ ο Ανδριακός κέρδισε δεύτερο πέναλτι, όταν στην περιοχή ανατράπηκε ο Ψαριανός από τον τερματοφύλακα των Συριανών, το οποίο και αξιοποίησε ο Ζαννάκης διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν από τραυματισμό τον Τηνιακό, με αποτέλεσμα ο τεχνικός Δήμος Μαγουλάς να κάνει εσωτερικές αλλαγές και να εφαρμόσει το 4-4-2 προκειμένου να ασκήσει η ομάδα πίεση ψηλά.

Στο 81’ ο Πάγος έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Μπάιλα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ και στο 83’ με τον Περρή που άστοχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το αριστερό παραθυράκι του Κρίτη. Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε άγρια ομορφιά και ο προπονητής της Άνδρου, άλλαξε ξανά το σύστημα, αυτή τη φορά σε 4-2-3-1, καταφέρνοντας να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους και μέχρι τη λήξη και του οκταλέπτου των καθυστερήσεων να μην μπορέσουν να απειλήσουν.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ (Μαγουλάς): Κρίτης Γ. , Βολίκας (62’ Ρούτσι Α.), Ψαριανός, Τηνιακός (74’ Ζαννακης Γ.), Τσάμης, Ζαννάκης Β., Σκανδάλης (62’ Κρίτης Ν.), Ρούτσι Ε., Κουρέτα., Μήλας, Κυριακίδης (84’ Γκιόκα).

ΠΑΓΟΣ (Ζαχαρίου): Συριανός Κ, Βουτσινός, Αργυρός, Τρόκα, Σαμιωτάκης, Συριανός Ε., Σκορδίλης, Ρούσσος, Φελούσης (71’ Μπάιλας), Περρής, Ευαγγελόπουλος.

Υπερήφανοι Υποστηρικτές

Κάνε "Share" στα Social Media

Γραφτείτε στο Newsletter του Ανδριακού

Γράψου για να μη χάνεις νέα της αγαπημένης σου ομάδας!